Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ: ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Άγιος Φλώρος είναι ένας Άγιος που τιμάται από την Εκκλησία μας διότι έκανε όλους τους υπόλοιπους Αγίους να φαίνονται καλύτεροι σε σύγκριση με αυτόν. Ένας Άγιος σχεδόν καθόλου θαυματουργός, που ποτέ δε θεράπευσε κάποιον ανάπηρο, διότι πίστευε ότι κάθε ανάπηρος είναι απλά άνθρωπος ευλογημένος με ειδικές κινητικές ικανότητες, ένας Άγιος που δεν πολλαπλασίασε ποτέ κανένα ψάρι, διότι προσπαθούσε να αποδείξει ότι θα ήταν αποτελεσματικότερο να τα ολοκληρώνει, ένας Άγιος που δε χώρισε καμία θάλασσα στη μέση, αν και μπορούσε κουνώντας πολύ γρήγορα τα χέρια του να κάνει αφρούς ενώ κολυμπούσε, αλλά όχι τόσο έντονους βέβαια ώστε να αισθανθεί πολύ άβολα.
Το πιο αξιοθαύμαστο θαύμα του Αγίου,
όσοι πιστεύουν αγνά στον Άγιο μπορούν να
καθίσουν στην αόρατη ανατομική καρέκλα του.

Ας δούμε όμως μερικά χωρία από το συναξάρι του:

Ο Άγιος και η Μοιχαλίδα:


Περνούσε ο Άγιος από ένα μικρό χωριό όπου είχαν ξετρυπώσει μια μοιχαλίδα. Ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να τη λιθοβολήσουν σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, βλέποντας τον Άγιο τον ρώτησαν με δισταγμό τι θα έπρεπε να κάνουν. Αναστενάζοντας είπε ο Άγιος "Εεε, ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω;" και αμέσως μετανιωμένο το πλήθος άφησε τις πέτρες κάτω και χτύπησε τη γυναίκα μέχρι θανάτου με τα ξύλινα ρόπαλά του.


Η Επιστολή του Προς Κορινθίους:
"N4 4g4p4t3 0 3n4c t0n 4l0n. K3 g3n1k4 4n b0r1t3 n4 t0 d14v4s3t3 4ft0 k4l1t3r4 n4 vg3n3t3 p10 c1xn4 3ks0 XD lol 1334 1334!"


Σύγχρονο Θαύμα του Αγίου Φλώρου σε Μίκυ Μάου για τους μικρούς μας φίλους:




Photobucket


Το συναξάρι του Αγίου Φλώρου μπορείτε να το παραγγείλετε στην ενορία της γειτονιάς σας. Μαζί με το συναξάρι θα λάβετε δώρο την τελευταία έκδοση των Ubuntu σε dvd.




2 σχόλια: